marți, mai 31, 2011

Timp liber in Galati - Faleza Dunarii




Prima menționare documentară a orașului Galati (pe atunci târg) datează din 1445 (într-un act semnat de domnitorul Ștefan al II-lea). Galațiul a crescut în importanță după ce turcii au cucerit cetățile Chilia și Cetatea Albă, în iulie-august 1484, orașul ramânând singurul port al Moldovei cu rol important în comerțul intern, dar și în cel polono-turc. În 1789, în timpul războiului ruso-turc din 1789 - 1791, Galațiul a fost incendiat de către armatele generalului rus Mihail Kamensky, aceasta fiind una dintre numeroasele pustiiri care au fost îndurate de oraș în războaiele ruso-turce din sec. XVIII și începutul secolului al XIX-lea. În ciuda acestor perioade grele, comerțul și navigația se dezvoltă în așa fel încât Rusia înființează, în anul 1775, primul consulat local, iar Franța și Anglia organizează vice-consulate, în anul 1805. În 1850, SUA își deschide un viceconsulat, ridicat la rangul de consulat în 1858, prin decizia președintelui american James Buchanan de a-și numi un consul la Galați. Începând cu anul 1834, vapoare cu aburi austriece fac deja curse regulate din Galați. Mai mult decât atât aici se făcea un important comerț de tranzit cu țările germane. Construcța de nave militare de mari dimensiuni era o importantă activitate economică a orașului, în acest sens un călător prin Țările Române, abatele Bošković, afirmă că: „Am văzut acolo o corabie foarte mare, de felul acelora cărora turcii le spun caravele, care se află pe șantier, gata să fie lansată la apă. Fusese comandată de Isaac-aga, vameșul cel mare al Constantinopolului. Vasul era foarte mare, șaptezeci de pași pe șaptesprezece și încărcată cu optzeci și patru de tunuri de bronz.”


Hatmanul Ivan Stepanovici Mazepa, eroul naţional al UcraineiO legătură de câteva secole există între eroul național al Ucrainei, hatmanul Mazepa și orașul Galați. Hatmanul Ivan Stepanovici Mazepa s-a născut în 1644 în Palatinatul Podoliei și a devenit hatman al Ucrainei în 1687. După o viață dedicată în totalitate patriei mamă, hatmanul Mazepa moare pe 2 octombrie 1709 la Varnița (pe atunci raia turcească în Basarabia) fiind inhumat la Galați. Interesant este și faptul cum corpul lui Mazepa ajunge să fie înmormântat la Galați. Rudele lui Mazepa obțin de la turci un firman pentru a-i transporta corpul la Ierusalim. Ajungând la Galați, l-au îngropat la biserica Sf. Gheorghe, care de mult era închinată Ierusalimului, în felul acesta s-a îndeplinit dorința cazacilor de a-și reînhuma comandantul la Sfântul Mormânt. Biserica Sf. Gheorghe din Galați a fost ridicată „prin osârdia dumnealui Hagi Mihalachi, în timpul lui Istrate Dabija Voievod, în anul 7172, deci 1664, aprilie 1”, așa cum reiese din inscripția bisericii [16]. La construirea ei s-au folosit materiale din castrul roman de la Barboși (cartier al Galațiului), iar ctitorul, probabil un negustor, a închinat biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. Hatmanul Mazepa a fost înmormântat în biserică, în mijlocul navei, într-un mormânt cu boltă construit din cărămizi. Pe acesta se va pune piatra funerară cu o inscripție ce poartă insemnele Ucrainei și ale lui Mazepa, între altele vulturul cu un singur cap. La un an după înmormântarea lui Mazepa, când, după înfrângerea de la Stănilești, tătarii jefuiesc și incendiază Galații, biserica Sf. Gheorghe este prădată. [4] În zilele noastre două cartiere și un parc din municipiu poartă numele hatmanului Mazepa.

Cele mai vechi urme arheologice datează din neolitic, mai precis din epoca fierului. În mod cert în prima epocă a fierului au existat așezări umane aici, drept pentru care în Vatra Orașului s-au găsit vârfuri de săgeți din fier provenite dintr-un mormânt tumular datând din secolul IV î.Hr. La Barboși au fost descoperite vase grecești, datând din secolul V î.Hr. Barboșii au fost o importantă davă dacică, cetate fortificată ce a durat aproape 500 de ani. Aici s-a descoperit și un sanctuar asemănător celui de la Sarmisegetusa. Cetatea dacică de la Barboși a fost cucerită de romani, care apoi au fortificat zona, fapt confirmat și de către Dimitrie Cantemir și Miron Costin.

După ce traversează Europa, un pic obosită pe drum, Dunărea își calmează apele, își scutură umerii de pământ și descoperă orașul Galați ca un dar al propriei existențe milenare. Municipiul Galați este situat în zona estică a României, în extremitatea sudică a platoului Moldovei, la 45° 27' latitudine nordică și 28° 02' longitudine estică. Situat pe malul nordic al Dunării, ocupă o suprafață de 246,4 km2, la confluența râurilor Siret (la vest) și Prut (la est), lângă Lacul Brateș, la circa. 80 de kilometri de Marea Neagră. Cel mai apropiat oraș este Brăila, la doar 15 kilometri spre sud. Galațiul se află la întâlnirea celor 3 provincii istorice ale țării noastre: Muntenia, Moldova și Dobrogea. Orașul și portul se desfășoară ca un vast amfiteatru cu diferențe de nivel de la 3 până la 55 de metri. Orașul se întinde pe trei terase: Valea orașului, cu altitudine între 3 - 7 m și altele două, trasate aproape în formă de evantai; prima cu o altitudine între 20 - 25 m (nucleul orașului medieval, actualmente centrul orașului) și a doua cu altitudini care depășesc 40 m (orașul modern). Viața comunităților umane a fost influențată în mod direct de către Dunăre, cel de-al doilea fluviu din Europa ca lungime (2.850 km), cu un debit mediu pe acest sector de 6.199 mc/s, după ce primește în amonte apele râului Siret cu un debit mediu de 210 mc/s (cel mai mare afluent de pe teritoriul românesc). Fluviul își continua drumul spre Marea Neagră după ce primește, în avalul porturilor din Galați, apele râului Prut, cu un debit mediu de 86 mc/s. Debitele Dunării au o variație importantă, în funcție de anotimp și an, cu valori maximale în luna mai (18.000 - 19.000 mc/s) și minimale in cursul verii (2.000 - 2.450 mc/s). Datorită șenalului adânc până în zona orașului Brăila, Dunărea este declarată maritimă.

luni, mai 30, 2011

Sustine Turismul Romanesc ! Castelul Corvinilor







Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor reprezinta una din cele mai insemnate perle ale istoriei romane, ramasa dupa atatia ani in stare foarte buna de functionare.
Accesul în castel se face pe un pod de lemn, susţinut de patru piloni masivi de piatrã, plasaţi în albia pârâului Zlaşti (foto Podul de acces), lãsând în urmã curtea husarilor şi nişa ce adãposteşte statuia Sf. Ioan de Nepomuk, protectorul podurilor şi al trecererilor peste apã.

Primul obiectiv major este Turnul nou de poartã, de formã rectangularã, turn care impresionezã prin masivitate, în zona parterului având aspectul unui spaţiu boltit (foto Turnul nou de poartă - coridor de intrare), fiind de notat prezenţa locului de gardã, unde este şi o vatrã de foc, aici aflându-se la acest moment casa de bilete. De aici se ajunge, cu uşurinţã, în închisoarea castelului, care pãstreazã o uşã masivã de lemn (foto Poarta închisorii).

Loggia Matia se aflã la ieşirea din Turnul nou de poartã, în partea stângã, fiind consideratã cea mai timpurie manifestare, în domeniul arhitecturii, a Renaşterii. La etajul loggiei se mai pãstreazã unica picturã laicã în frescã din Transilvania acelei perioade, precum şi Camera de Aur, spaţiu de adăposteşte expoziţia "Obiecte din colecţiile Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara”.

Capela este plasatã pe latura esticã a castelului, accesul aici fiind posibil prin scara interioarã a Loggiei Matia, ajungându-se în tribuna capelei.

Camera domniţelor, se aflã plasatã la primul nivel al Turnului nou de poartã, deasupra coridorului de intrare în castel. Iniţial, a fost doar un nivel de apãrare în acest turn, iar în secolul al XVII-lea este tranformat în camerã de zi pentru doamnele din castel. Aici se poate vedea un set de mobilier aparţinând secolului al XIX-lea, stilului eclectic, compus dintr-o masã, servantã, dulap .

De aici, traversând Scara spiralã, se intrã în Sala Dietei, salã plasatã la etajul Palatului Mare. Este construitã în stil gotic târziu, interiorul ei fiind modificat radical în secolul XVII în vremea lui Gabriel Bethlen, prin demontarea întregii arhitecturi gotice de piatrã, şi compartimentarea ei, rezultând încãperi cu functionalitãţi diverse. De menţionat este faptul cã la primul nivel, rezultat în urma acestei intervenţii, se pãstreazã urmele unei picturi în frescã, ce prezintã nobili şi imagini de fortificatii ale vremii.

La ieşirea din Sala Dietei, în partea dreaptã se aflã o scarã de piatrã, ce conduce la etajul Turnului Capistrano, spaţiu ce avea ca destinaţie în secolul al XV-lea gãzduirea cãlugãrului Ioan de Capistrano .
Ieşirea din Turnul Capistrano se face pe aceeaşi scarã, în partea dreaptã fiind o scarã ce conduce la al doilea etaj al Palatului sudic, în camerele folosite în secolul al XVIII-lea ca şi birouri pentru Administraţia minelor de fier din Munţii Poiana Ruscã. În prezent aici se aflã expoziţia de etnografie .
De aici, se trece în camera cunoscutã sub numele de platforma Turnului nou de poartã, construitã în secolul al XVII-lea ca şi spaţiu de depozitare a muniţiilor. Aici este amenajatã expoziţia de arheologie (foto Expoziţie arheologie)

Din aceastã expoziţie se iese prin expoziţia de etnografie, se coboarã pe o scarã de lemn spre primul nivel al Palatului sudic, în atelierele mesteşugãreşti care deserveau administraţia minierã (foto Faţada palat administrativ).

De aici se iese din nou în curtea interioarã a castelului, iar în partea dreaptã se intrã pe coridorul de la parterul Turnului vechi de poartã, un turn de formã rectangularã, prevãzut cu douã niveluri de apãrare (Turnul vechi de poartă). Turnul vechi de poartã a fost pictat în frescã în vremea regelui Matia, urme din aceasta încã fiind vizibile pe latura nordicã. Şi aceastã parte castelului a fost modificatã în vremea principelui Gabriel Bethlen, acesta desfiinţând intrarea de secol XV şi construind în faţa turnului un bastion defensiv, numit Turnul alb (Turnul Alb)

Folosind galeria neo-goticã (foto Faţada neogoticã a palatului estic) se pot vedea câteva camere de locuit, plasate la primul nivel al Palatului mare dinspre oraş, încãperi ce pãstreazã o serie de elemente de facturã renascentistã târzie. De aici, se poate vizita sufrageria acestui palat.

Revenind în curtea interioarã, circuitul continuã cu vizitarea fântânii, care este însoţitã de prezentarea unei inscriptii, plasate pe unul dintre contraforţii capelei .

De aici se viziteazã terasa de artilerie, uşor modificatã în secolul al XIX-lea, de unde se deschide o frumoasã perspectivã spre groapa urşilor, palatul nordic, capelã şi curtea fântânii, dar şi spre oraşul contemporan.

Ultimul obiectiv este Sala Cavalerilor, una dinte cele mai interesante spaţii laice din Transilvania secolului al XV-lea (foto Sala Cavalerilor ansamblu). Aici funcţioneazã expoziţia de tehnicã militarã, cu piese care ocupã o perioadã cronologicã extinsã (secolele XIV-XIX)(foto Armament turcesc, Armament uşor, Armură completă sec. XV, Armură de infanterist din expoziţia de arme si armuri din Sala Cavalerilor). Aici se poate vedea o inscripţie legatã de momentul construcţiei acestei sãli (foto Inscripţie din sala cavalerilor).

joi, mai 26, 2011

Miau! Vreau si eu o familie! Ia-ma acasa, miau...




Angajari Fotografi cu Experienta si Asistent Duty Free

URGENT
selectam pentru
Concesionari Vase de Croaziera


Job: FOTOGRAFI CU EXPERIENTA
Cerinte: Engleza conversational
Experienta: minim 2 ani in domeniu
Beneficii: salarizare in EURO

Job: DUTY FREE SHOP ASSISTANT
Cerinte: Engleza conversational, cunostinte calculator: Word, Excel, Microsoft Outlook
Experienta: minim 2 ani in vanzari

Contact:
Job Selection - Brasov,
Tel/Fax: 0268 313132; 0268 314314
Celular: 0722 282098
e-mail: ciprian_porumb@jobselection

duminică, mai 22, 2011

O tara mai curata, oameni mai civilizati! Let's do it Romania !


"Let's Do It!" este un proiect international, implementat deja cu succes in Estonia, Lituania si Letonia. Cele trei tari si-au curatat intregul teritoriu de mormanele de gunoi plasate necorespunzator, intr-o singura zi!

In anul 2010 inca trei tari s-au inscris in program. Romania a facut parte din ele si este in momentul de fata cea mai mare tara participanta!

Pe 25 septembrie am făcut şi noi, curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Peste 200.000 de români au ieşit la curăţenie şi au strâns peste 600.000 de saci plini cu deseuri ce au ajuns in gropi conforme, centre de reciclare si fabrici de coincinerare.

Proiectul nu se opreşte aici, iar nevoia de sprijin din partea societăţii civile este în continuare mare.

Următoarele etape presupun sesiuni de lobby şi advocacy in direcţia schimbărilor la nivel educaţional, legislativ şi de infrastructură.

Prin colaborarea cu autoritatile (printre care si Ministerul Mediului, Ministerul Educatiei si Ministerul Turimsului), proiectul are ca obiective pe termen lung atat imbunatatirea sistemului de amanzi, cat si responsabilizarea cetatenilor fata de mediu.

Campania are in spate oameni cu un suflet mare si cu visuri marete. Cel putin unul dintre ele, sa curatam Romania de deseuri intr-o singura zi, a devenit realitate. Avem alaturi de noi deja peste două sute de mii de voluntari. Dar mai avem un drum lung de parcurs şi avem nevoie şi de tine.

Implica-te si tu in cel mai mare proiect social din Romania!

miercuri, mai 18, 2011

"Și tu îi poți ajuta să meargă la școală!"



Echipa ReCreativ vă invită să participaţi la „Şcoala DA”, un eveniment caritabil organizat în parteneriat cu fundaţia „Salvaţi Copiii” România, Filiala Iaşi. Spectacolul va avea loc în data de 31 mai 2011, ora 19, Casa de Cultură a Studentilor Iasi, sala Gaudeamus.

În cadrul evenimentului „Scoala DA”, mai multi artisti îsi vor dedica talentul sprijinirii unei cauze caritabile - Scoala Mobilă - concept dezvoltat de Arnoud Raskin si implementat pentru prima oară în România de către Organizatia „Salvati Copiii”, Filiala Iasi.

Spectacolul va cuprinde momente artistice de dans si muzică sustinute de invitatii Otilia Berbeci, Festivo Band si Dance Energy, continuând cu un concert al artistului Florin Chilian.

Prezentatorul evenimentului va fi Mihai Sturzu, membru al formatiei Hi-Q. Seara evenimentului va fi presărată cu tombole si concursuri interactive.

Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru copiii din zonele defavorizate ale orasului Iaşi, copii ce provin din familii sărace, care au abandonat şcoala, care prezintă risc de abandon şcolar sau care nu au fost niciodată la şcoală.

Banii obtinuti în urma vânzării biletelor pentru acest spectacol caritabil vor fi donati în întregime proiectului Scoala Mobilă pentru:

Materiale educaţionale (cretă, baloane, mingi, planşe educaţionale, obiecte de clovnerie, etc.);
Gustări pentru copii;
Rechizite pentru copii (ghiozdane, caiete, instrumente de scris);
Îmbrăcăminte/încălţăminte pentru copii.


Biletele se găsesc la: stand-ul ReCreativ amplasat în Iulius Mall et. 2, Magazin Sense - Centrul Comercial Carrefour Felicia, de la membrii echipei ReCreativ sau în seara evenimentului, la intrarea în Casa de Cultură a Studenților.

Pentru mai multe informații accesați: www.scoalada.com sau pagina de Facebook Scoala DA.

Vânzare bilete: 0758 70 40 84 - Dept. Sales

sâmbătă, mai 14, 2011

Costum baie barbati 2011




Epilare par pubian, da sau nu ?

Parul pubian nu exista degeaba, ci are motive bune pentru care se afla acolo, sustin dermatologii. Acesta protejeaza pielea sensibila si mucoasa zonei genitale, iar indepartarea lui prin epilare inlatura de fapt stratul de protectie si te expune microbilor.

Anul acesta, statul american New Jersey era pe punctul de a interzice epilarea inghinala cu ceara, pe motiv ca doua femei au ajuns la spital dupa ce s-au supus acestei proceduri. O alta femeie era foarte aproape de a suferi o amputare a piciorului, dupa ce a contactat o infectie bacteriana a pielii si a tesutului din zona. Iar in anul 2007, o femeie cu diabet de gradul I era sa moara din cauza unei infectii bacteriene, dupa ce s-a epilat inghinal total.

Epilarea lasa cale libera bacteriilor

Epilarea cu ceara smulge, pe langa parul "mult nedorit" si bucati mici din stratul superior al pielii, fapt ce deschide portile pentru ca bacteriile sa intre in corp. Mai mult, procedeul de epilare inflameaza zona si capteaza bacteriile sub piele. Din acest stadiu, pielea devine un spatiu propice infectiilor cu stafilococ, foliculita si a firelor de par crescute sub piele.

Dermatologii tin sa reaminteasca un lucru general valabil, si anume: de fiecare data cand faci ceva ce compromite integritatea corpului tau, daca nu il lasi sa fie asa cum e conceput de natura, iti sporesti automat riscul de infectie.

Veruci, HPV, herpes

Riscul contaminarii exista chiar si daca se utilizeaza ceara si ustensile de unica folosinta. Veruci vulgare, plane, negi, herpes, HPV, toate aceste riscuri de contaminare ti le asumi o data cu epilarea inghinala. Pentru mai multe detalii, vezi video.

Cand vine vorba de epilarea inghinala, riscurile sunt extrem de ridicate mai ales pentru persoanele care sufera de diabet, boli cronice renale sau de ficat, probleme de natura dermatologica precum eczema sau psoriazis sau cele care au un sistem imunitar scazut.

Totusi, exista cateva modalitati simple pentru evitarea oricaror pericole:

Ai mare grija la alegerea salonului

Igiena trebuie sa fie respectata in salonul in care te epilezi, intrucat chiar si patul pe care te asezi (acesta ar trebui sa fie acoperit hartie medicala de unica folosinta) poate sa dea nastere la infectii parazitare.

Intereseaza-te ce tip de ceara se foloseste

Ceara mai densa e cea mai buna intrucat este mai blanda cu pielea si se lipeste de firele de par si nu de piele, spre deosebire de cea folosita in aparat care se inlatura cu banda. Chiar daca aceasta din urma este mai rapida, ea este totusi mai lipicioasa, deci mai dureroasa, si creeaza microleziuni la nivelul pielii.

Nu ignora semnele unei infectii

Dupa epilare, este bine sa urmaresti evolutia aspectului pielii din zona. Daca ai fire de par crescute sub piele, eruptii cutanate, roseata, mancarimi, senzatii de arsura sau chiar rani deschise, cu sange, ai grija sa iti dezinfectezi zona si sa o vindeci, inainte sa se transforme intr-un focar de infectie.
*www.csid.ro

Sandale cu talpa ortopedica din nou la moda 2011


miercuri, mai 11, 2011

O noua campanie de sterilizare a cainilor maidanezi Braila

Aceasta se va desfăşura gratuit, azi 11.05.2011, în incinta fostei unităţi militare de la "Caporalul Muşat" * operaţiile vor fi făcute de medici voluntari veniţi de la Bucureşti * oricine poate aduce câini, fie că sunt crescuţi în curte, fie că sunt luaţi de pe domeniul public.
Asociaţia "Vreau să fiu liber" Brăila realizează o nouă campanie de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân din municipiu şi comunele limitrofe. Ca şi la acţiunea similară, ce a avut loc în urmă cu o lună, în spaţiul pus la dispoziţie de Primărie, mai exact în incinta fostei unităţi militare "Caporalul Muşat", de pe Calea Călăraşilor, se vor afla câţiva veterinari veniţi de la Bucureşti.
Aceştia efectuează operaţiile de sterilizare fără a percepe nicio taxă. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă iubitorii de animale este să ducă patrupedele în locaţia menţionată. Programările se fac la numărul de telefon 0731.698.621, la care răspunde Cosmin Cândea, preşedintele Asociaţiei "Vreau să fiu liber". Acesta ne-a declarat că, pe viitor, intenţionează să organizeze o acţiune şi mai amplă, în cadrul căreia să fie sterilizaţi cel puţin 1.000 de câini.

"Dorinţa asociaţiei noastre este să realizăm la Brăila un proiect mai amplu, mai elaborat, să aducem această echipă de medici din Bucureşti în formaţie completă, să-i găzduim timp de 10 zile, iar ei să ne ajute să sterilizăm circa 1.000 de câini din oraş. Dacă vom găsi sprijin şi înţelegere din partea autorităţilor locale putem realiza acest lucru şi le promitem brăilenilor că, în scurt timp, cu linişte şi ajutor din partea tuturor, vom vedea din ce în ce mai puţini câini în oraş. Dar asta se poate întâmpla doar civilizat, conform tuturor normelor europene în vigoare, numai prin sterilizare, crotaliere, vaccinare şi returnare în teritoriu. Şi cel mai important lucru: să fie introdusă o lege şi pentru cei de la curţi, care nu pot fi supravegheaţi şi de unde vin foarte mulţi câini pe străzi, deoarece puii sunt abandonaţi, aruncaţi pur şi simplu", ne-a declarat Cosmin Cândea.
La precedenta campanie de sterilizare organizată de asociaţia "Vreau să fiu liber", desfăşurată pe 13 aprilie a.c., au participat doi medici veterinari şi o asistentă. Aceştia au reuşit să opereze şi să crotalieze, într-o singură zi, peste 50 de exemplare.
*Nu sterilizeaza pisici!

marți, mai 10, 2011

Bursa locurilor de munca Braila 2011


Vineri, 27 mai 2011, Bursa locurilor de munca, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, la sediul din B-dul Dorobantilor nr.603-605.
Angajatorii pot depune actele cu "Situatia locurilor vacante" pana pe 24 mai!
Cei care inca cauta un loc de munca sunt asteptati pe 27 mai.

Angajari Ospatarite pe vas de croaziera

PRESELECTIE OSPATARITE
ptr.
CARNIVAL CRUISE LINES
si
NORWEGIAN CRUISE LINES

La Brasov, la sediul Job Selection,
in datele de 13 si 15 mai 2011


The selection will be for the following positions:

Jobs: Assistant Waitress
Requirements: English-conversational
Experience: minimum 2 Years
Position Description:
To be prompt for all duties and Functions, as per Company’s standard, 20 minutes prior to inception.
When assigned to Staff & Crew or Alternate Dining, use Company’s standard table services.
When assigned to Room Service: Sign the F&B Service Personnel Tracking form.
Sign Key Control Log Sheet (every time key is used. Be on stand by during embarkation.
To be groomed meticulously and ready for guest service with a smile always following the look book.
To carry the tools of the trade.



Jobs: Restaurant Stewardess
Requirements: English-conversational
Experience: 1 Year
Position Description:
Responsible for service in the buffet areas and for all support functions in the restaurants up to and including assisting a Waiter or a Senior Waiter in the service of an assigned work station in a restaurant.
In order to consistently exceed guest expectations and provide the highest levels of product and services, additional duties and responsibilities may be assigned as needed.
Responsible for assisting in achieving the departmental guest satisfaction targets and the food and beverage revenues determined by the Company for the restaurant organization.
Follows at all times company service standards and sequences of service for breakfast, lunch, dinner and buffets.

Confirmati participarea la preselectia din
13 si 15 mai 2011
la sediul Job Selection din Brasov,
str. Alexandru Odobescu nr.9
la e-mail: shipjobs@jobselection.ro
Contact: Dorin Diuris
Cellular: 0730 101793