Tinerii gălăţeni care se vor căsători în viitorul apropiat nu vor mai avea ocazia să se fotografieze, la ieşirea de „la acte”, lângă statuia poetului Mihai Eminescu. Asta pentru că sediul actual al Casei Căsătoriilor a fost retrocedat grecilor, iar municipalitatea va muta Oficiul Stării Civile în altă parte.
La parterul unui bloc
După ce o lungă perioadă căsătoriile s-au oficiat pe holul Stării Civile, municipalitatea a găsit, în sfârşit, o soluţie.
Divorţ între Primărie şi Casa Căsătoriilor
Conform viceprimarului Ciumacenco, pentru căsătorii va fi amenajat parterul blocului A4 de pe strada Traian. „Lucrările au fost finalizate, urmează să facem recepţia. În curând, Casa Căsătoriilor se va muta acolo”, spune Ciumacenco.
Întrebat de alte variante, viceprimarul a răspuns: „Ne-am mai gândit la Parcul de Soft, de pe Faleza Dunării, sau holul mare al Prefecturii. Nu ştim dacă domnul prefect ar fi de acord şi dacă mirii ar nimeri să intre în Prefectură, pe lateral”.
Tot în blocul A4 se vor muta şi Spaţiul Locativ şi Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară (SAMCS) din cadrul Primăriei Galaţi.
În privinţa şedinţelor Consiliului Local care până acum se ţineau la Casa Căsătoriilor, municipalitatea s-a gândit la două variante: Prefectura sau Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.
Comunitatea elenă a câştigat în instanţă, în septembrie 2009, retrocedarea „în natură” a imobilului care găzduieşte în prezent „Starea Civilă”.
Nr contact: 0236 307 746.
RăspundețiȘtergerePentru casatorie va sunt necesare urmatoarele acte: Buletinul de identitate in original, certificatul de nastere, Certificat prenuptial eliberat de catre medicul de familie.
Daca actele vor avea ca data o zi de sambata sau de duminica veti achita o taxa. In cursul saptamanii nu se achita nicio taxa.
Pentru depunerea actelor este necesar sa mergeti cu 10-14zile inainte de ziua cea mare.
Pentru certificatul prenuptial se fac analize medicale: VDRL-ul si HIV, la orice laborator de analize medicale. Aceste doua analize costa in jur de 10 ron VDRL si 30 ron HIV. Cu buletinul de analiza va duceti la medicul de familie unde va va eliberat Certificat prenuptial.
In speranta ca am fost de folos cu aceste informatii , va doresc o zi minunata.
Plus ca nu au sala de festivitati ca la vechiul sediu.... asa ca nu va luati prajituri, sampanie sau alte bunuri comestibile ca le veti manca afara din cladire.
RăspundețiȘtergerePentru a face cununia civila pe data de 8 aprilie 2o12 la Galati aveti idee pe cine trebuie sa contactam?!Faptul ca sunt Floriile poate fi un impediment serios ca doi tineri sa fie refuzati?!
RăspundețiȘtergereVa rog sunati la 0236 307 746.
RăspundețiȘtergereBuna ziua ! Am si eu ointrebare... Depunerea actelor cu 10-14 zile inainte este valabil si daca vreau sa oficiez cununia civila la Gradina Botanica din Galati??? si cat este taxa ? As vrea sa stiu actele sunt eliberate exact dupa 10zile? As vrea ca sa ma cunun pe 7sept 2012 . Astept un raspuns ! va multumesc . elena
RăspundețiȘtergereDraga Elena, depunerea actelor se face cu 10-14 zile inainte de data oficierii cununiei. Sa stii ca acolo la Gradina Botanica iti da doar certificatul de casatorie, caci semnarea lui se face doar in cadrul Starii Civile Galati. Asa sunt formalitatile.
RăspundețiȘtergereNu stiu cat e taxa pentru oficierea cununiei in Gradina Botanica dar iti dau numarul lor de telefon sa intrebi: 0236.411.898; e-mail: contact@cmsngl.ro
In speranta ca ti-am fost de ajutor , iti urez toate cele bune!
Anca, multumesc foarte mult pt informatii! Am sa sun si eventual am sa dau si un e-mail. Eu am crezut k se poate semna direct la Gradina Botanica! Multumesc inca odata!
RăspundețiȘtergerece acte trebuie ptr desfacerea unei casatorii?
RăspundețiȘtergereDin cate stiu eu desfacerea unei casatorii poate fi facuta de comun acord si puteti merge la mediator unde veti achita o taxa . Sau prin tribunal asteptand acasa decizia de desfacere a casatoriei.
RăspundețiȘtergereIn speranta ca v-am fost de ajutor , va doresc numai bine.
Buna ziua, stiti cumva sunt valabile si analizele facute in Anglia? Lucrez in Anglia, iar in galati nu am medic de familie, vin acasa doua saptamani, reusesc sa ma cunun la starea civila? dupa cat timp se elibereaza certificatul si daca i'l poatec ridica sotia. Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereDomnule Neagu, aveti analize efectuate in Anglia. Bine. Dar un medic de familie de aici in Romania trebuie sa va elibereze certificatul prenuptial. Cred ca mai mult ca sigur puteti merge la orice medic de familie si veti plati serviciul pentru eliberarea certificatlui.
RăspundețiȘtergereLa ridicarea certificatului de casatorie trebuie sa semnati amandoi alte acte.
In speranta ca v=am fost de ajutor o zi buna va doresc !
Buna ziua, stiti cumva daca se face starea civila in gradina botanica vinerea? Sau numai in weekend? Vrem sa facem starea civila pe 9Sept 2016. Va multumesc,
RăspundețiȘtergereDraga Irina, te rog suna la nr.:0236411898 int.28 si acolo vei afla detalii privind ziua de vineri pentru oficierea casatoriei, foto, video si alte detalii posibil sa te intereseze.
RăspundețiȘtergereBuna seara.
RăspundețiȘtergerece acte trebuie depuse pentru inregistrarea certificatului de casatorie din Malta si pentru schibarea de prenume?
Va multumesc
Bună ziua ! Îmi poate elibera starea civila un certificat de naștere literal ? Mi se solicita acest document în Spania menționez ca certificatul meu de naștere e tip nou
RăspundețiȘtergereDOCUMENTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA CERTIFICATULUI DE NAȘTERE ROMÂNESC:
RăspundețiȘtergereCerere de înscriere a certificatului de naștere în registrele de stare civilă românești (formularul se obține de la consulat)
Declarație că nu s-a mai solicitat înscrierea sau transcrierea în registrele de stare civilă românești (formularul se obține de la consulat)
Declarație privitoare la domiciliul copilului (formularul se obține de la consulat)
Certificatul de naștere spaniol eliberat de Registrul Civil – original + 2 copii:
Certificatul de naștere spaniol TIP INTERNAȚIONAL (multilingv) eliberat de Registrul Civil, nu mai trebuie să fie legalizat cu apostila conform Convenției de la Haga și nu mai trebuie să fie tradus în limba română;
sau
Certificatul de naștere spaniol TIP LITERAL eliberat de Registrul Civil, legalizat cu apostila conform Convenției de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul Superior de Justitie din Valencia; certificatul literal trebuie să fie tradus în limba română.
Traducerea legalizată a certificatului de naștere literal (dacă este cazul) – original + 1 copie;
Certificatele de naștere ale părinților – original + două copii;
Certificatul de casătorie românesc (pentru cei căsătoriți) – original + 2 copii;
Sentința de divorț românească (dacă unul dintre părinți este divorțat) cu mențiunea “Definitivă și irevocabilă” – original + 2 copii;
Cărțile de identitate românești sau, în lipsa lor, pașapoartele părinților însoțite de o declarație pe proprie răspundere privitoare la adresa de domiciliu exactă (în termen de valabilitate) – original + 2 copii.
NOTE:
1) Dosarul poate fi depus de un singur părinte, cetățean român, care se va prezenta și la ridicarea certificatului de naștere. În cazul în care petentul nu se prezintă în maxim trei luni de la depunere pentru ridicarea certificatului de naștere, acesta va fi trimis în România și se va putea ridica numai de la Direcția de Stare Civilă a Sectorului 1 București.
2) NU este necesară prezența copilului la depunerea documentelor și nici la ridicarea certificatului;
3) Traducerea certificatului spaniol literal se poate realiza de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România, de un traducător autorizat de Ministerul Afacerilor Externe din Spania (caz în care este nevoie de legalizarea semnăturii traducătorului) sau la consulat, caz în care nu mai este necesară altă legalizare;
4) În cazul în care unul dintre părinți nu este cetățean român, certificatul de naștere al acestuia trebuie să fie tradus în limba română;
5) Dacă părinții sunt căsătoriți în străinătate, este obligatorie transcrierea/înscrierea căsătoriei în registrele de stare civila românesti înainte sau concomitent cu solicitarea înscrierii certificatului de naștere pentru minor.
NU SE PRIMESC DOSARE INCOMPLETE!
În cazul copiilor născuți înainte de 1 ianuarie 2004, pentru care consulatul nu dispune de coduri numerice personale, părintele va face solicitare de acordare a unui CNP pe certificatul de naștere, serviciul de procurare a acestuia fiind efectuat după încasarea taxei consulare aferente. Pentru copiii născuți după 1 ianuarie 2004, acest serviciu este inclus în taxa de înscriere.
Bună ziua,am o intrebare se oficiază casatorii si duminica?
RăspundețiȘtergere