miercuri, februarie 16, 2011

Impactul cuvintelor

Acum doua saptamani am aflat ca am un chist ovarian (mai vechi ce-i drept!), insa dimensiunile sale erau altele si trebuia neaparat operat.
Mi-am anuntat superiorii, cativa colegi, vestea s-a dus repede. Ce m-a frapat insa a fost reactia fiecaruia in parte. Unii m-au compatimit, altii m-au incurajat, altii m-au socat!
M-au socat prin franchetea cu care si-au expus parerea (de nespecialist!), fara insa a se gandi la ce repercursiuni pot avea doua cuvinte simple.
O colega mi-a spus: "Pai stiti ca nu veti mai avea copii!"
O femeie de varsta mea, fara copii si labila psihic si-ar fi pus capat zilelor!!!!!
Impactul acelor cuvinte a avut poate un efect invers. M-au determinat sa caut alte pareri medicale la specialisti pentru problema mea, sa nu ma las batuta si influentata de nepriceperea unor oameni, ca sa nu mai zic de o imaturitate in gandire si o neresponsabilizare a ceea ce ne iese de cele mai multe ori pe gura!
Asa ca rugamintea mea catre voi e - cand spuneti ceva cuiva, ganditi-va la ce urmari pot avea cele spuse. Pot duce la un sfarsit tragic !

Un comentariu:

  1. Noroc ca noi,cei din jurul tau,nu suntem labili psihic...ca altfel ne-am fi pus capat zilelor de mult...la cate incurajari am primit de la tine :))
    Si cred ca vb in numele intregului PAMANT :D

    RăspundețiȘtergere