duminică, mai 22, 2011

O tara mai curata, oameni mai civilizati! Let's do it Romania !


"Let's Do It!" este un proiect international, implementat deja cu succes in Estonia, Lituania si Letonia. Cele trei tari si-au curatat intregul teritoriu de mormanele de gunoi plasate necorespunzator, intr-o singura zi!

In anul 2010 inca trei tari s-au inscris in program. Romania a facut parte din ele si este in momentul de fata cea mai mare tara participanta!

Pe 25 septembrie am făcut şi noi, curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Peste 200.000 de români au ieşit la curăţenie şi au strâns peste 600.000 de saci plini cu deseuri ce au ajuns in gropi conforme, centre de reciclare si fabrici de coincinerare.

Proiectul nu se opreşte aici, iar nevoia de sprijin din partea societăţii civile este în continuare mare.

Următoarele etape presupun sesiuni de lobby şi advocacy in direcţia schimbărilor la nivel educaţional, legislativ şi de infrastructură.

Prin colaborarea cu autoritatile (printre care si Ministerul Mediului, Ministerul Educatiei si Ministerul Turimsului), proiectul are ca obiective pe termen lung atat imbunatatirea sistemului de amanzi, cat si responsabilizarea cetatenilor fata de mediu.

Campania are in spate oameni cu un suflet mare si cu visuri marete. Cel putin unul dintre ele, sa curatam Romania de deseuri intr-o singura zi, a devenit realitate. Avem alaturi de noi deja peste două sute de mii de voluntari. Dar mai avem un drum lung de parcurs şi avem nevoie şi de tine.

Implica-te si tu in cel mai mare proiect social din Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu