Până şi oprirea apei calde pentru revizii poate deveni subiect de controversă între furnizorul local de agent termic primar, Electrocentrale, şi distribuitorul de agent termic, Apaterm. Conducerea Apaterm a remis joi un comunicat de presă în care anunţa că începând cu data de 2 mai până pe 14 mai va fi sistată furnizarea apei calde în vederea efectuării unor lucrări de revizii şi reparaţii atât de către Electrocentrale cât şi de către Apaterm. „În perioada 2-14 mai 2011 va fi sistată furnizarea apei calde către toţi consumatorii din municipiul Galaţi. Lucrările de reparaţii se vor desfăşura în perioada 02.05 – 11.05.2011 şi vor viza instalaţiile de termoficare din incinta CET - cuva de termoficare CET -, reparaţii la magistralele de termoficare I, II, III, magistrala Dunărea, magistrala Faleză şi reţelele de termoficare ce alimentează atât consumatorii direcţi ai SC Electrocentrale Galaţi SA, cât şi staţiile termice aparţinând de SC Apaterm SA”, se mai arăta în comunicatul de presă al celor de la Apaterm. Nu am înţeles din comunicatul de presă remis de cei de la Apaterm de ce, dacă ultima zi de efectuare a lucrărilor de revizii şi reparaţii este 11 mai, reluarea furnizării apei calde nu se făcea imediat, ci abia peste 3 zile, respectiv începând cu 15 mai. Se pare că este greu să dai un comunicat de presă mai clar şi cu informaţii amănunţite şi asta se întâmplă la o societate care, deşi înregistrează datorii impresionante şi nu a primit licenţă pentru furnizarea serviciilor, de la ANRSCE, are o schemă de angajaţi impresionantă.
Sistarea alimentării cu apă caldă, începând cu 9 mai
Acest lucru ne-a fost declarat de directorul general al Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi, care ne-a mai precizat că programul de revizii şi reparaţii, care era prevăzut să se execute între 2 şi 11 mai de către Electrocentrale şi Apaterm, a fost aprobat încă de acum 3 luni de către primarul Dumitru Nicolae. „Programul de revizii şi reparaţii a fost elaborat încă de acum trei luni şi a fost aprobat de primarul Dumitru Nicolae. Perioada de executare a lucrărilor a fost stabilită iniţial între 2 şi 11 mai. Domnul primar ne-a rugat să începem mai târziu lucrările deoarece afară încă nu s-a încălzit aşa cum ar fi trebuit, aşa că s-a decis ca oprirea furnizării apei calde să se facă începând cu 9 mai şi până pe 19 mai, mai exact 10 zile”, ne-a declarat directorul general al Electrocentrale. Se pare, însă, că primarul a uitat să-l anunţe şi pe directorul Cubasa de la Apaterm. Sau s-o fi pierdut hârtia prim vastele birouri ale Apaterm...
*www.monitoruldegalati.ro
tipic - sau mai bine spus arhetipic, de-acum. asa se intampla intr-o societate de consum monopolizata. orice ai alege, tot bir platesti -ma scuzati cost contra serviciu (hahaha), stabilit printr-un algoritm de nerezolvat chiar si pentru cei mai buni dintre matematicieni. si daca nu-l platesti lui gigel, i-l platesti lui sandel, dar n-are a face caci afacerile sunt de familie... bucurati-va dragii mei de cele 10 zile fara de apa calda - ce daca apa calda este unul dintre must-have-urile igienei zilnice, ligheanele se gasesc de toate formele si marimile in romania!...!...!!
RăspundețiȘtergerebucura-te pana pe 9 mai, dupa treci la spalatul ca la tara, adica la lighean, cum imi place mie sa ii zic...
RăspundețiȘtergereeu as avea o intrebare pentru domnul primar ales: Domnule Primar in Romania anului 2011, secolul 21, cum mai e posibil sa se inchida apa calda ?
Va multumesc anticipat.
„Potrivit noului program de revizii, apa caldă va fi oprită între 9 şi 21 mai inclusiv, după cum urmează: de pe 9 pe 19 mai vor avea loc reparaţiile pe reţelele Electrocentrale şi Apaterm, pe 20 şi pe 21 mai va avea loc umplerea instalaţiilor, iar populaţia va fi realimentată cu apă caldă pe 22 mai. Noi am crezut că, o dată cu noi, Electrocentrale va informa şi populaţia, prin intermediul presei”, a declarat, ieri, Mircea Ispas, directorul de producţie al distribuitorului de apă caldă caldă şi căldură, Apaterm.
RăspundețiȘtergereProgramul de revizii în cartiere rămâne nemodificat
Amânarea cu o săptămână a opririi apei calde în tot oraşul nu va genera şi modificarea programului de opriri pe cartiere. Acestea vor demara tot pe 6 iunie, aşa cum era programat, ceea ce înseamnă că pauza dintre oprirea generală şi opririle etapizate - pauză în care toţi gălăţenii vor fi alimentaţi cu apă caldă - se va diminua de la trei la două săptămâni.
În cartiere, alimentarea cu apă caldă va fi oprită după cum urmează:
· în Micro 18, în Micro 19 şi la blocurile alimentate de punctele termice 43 şi 49 din Micro 21, între 6 şi 10 iunie;
· în Micro 20 şi la blocurile arondate celorlalte puncte termice din Micro 21, între 14 şi 17 iunie;
· în Ţiglina I şi în Ţiglina II, între 20 şi 24 iunie;
· în Ţiglina III şi în Ţiglina IV, între 27 iunie şi 1 iulie;
· în Micro 38, în Micro 39 şi în Micro 40, între 4 şi 8 iulie;
· în Centru II (din strada Eroilor până la Grădina Publică), între 11 şi 15 iulie.
Asta dacă, între timp, CET nu va opera noi modificări în programul de revizii.
Orice modificare a acestui program, pe care ziarul nostru îl prezintă din respect pentru cititori, se poate datora exclusiv societăţii menţionate şi modului în care aceasta ştie să îşi deservească beneficiarii.
@Anca, ce primar? Ala e terminat. E pe alta lume. Ar trebui puse centrale pe scara(cum e si normal) dar "romanasii" sunt prea "destepti" sa faca sedinte de bloc si sa puna in dezbatere tema asta. Eu o sa-mi pun centrala pentru ca mi-a venit intretinerea de 8 milioane de lei. Niste sarlatani!
RăspundețiȘtergere