luni, februarie 28, 2011

Vin Babele

Cand e Baba ta? Ti-ai ales o zi care sa te reprezinte prin traditie?
Ei bine, iata ce zice legenda .

Cunoscuta si sub numele de Sfanta Evdochia, Baba Dochia era o soacra rea. De 1 Martie isi trimite nora la cules de Fragi pe munte. Dupa lungi stradanii ea intalneaste un mosneag(poate chiar Dumnezeu) care ii da o mana de fragi. Dochia crede ca a venit primavara si puanand pe ea noua(sau douasprezece) cojoace urca muntele impreuna cu oile sale. Vremea de primavara capricioasa o face sa lepede unul cate unul cele noua cojoace de unde si traditia celor noua babe. Dupa cele noua zile(in prezent numite ale Babelor) vremea schimbatoare isi arata coltii iar Baba Dochia, surprinsa de ger, ingheata impreuna cu oile sale. Cu timpul, sloiurule de gheata se pietrifica si pot fi intalnite sub aceasta forma in Muntii Bucegi.

In prezent traditia se pastreaza sub forma alegerii babelor, adica se repartizeaza cele noua sau douasprezece zile ale ciclului persoanleor de sex feminin din grupul social(famile, servici, scoala etc).Cum va fi ziua de Babe (frumoasa, urita, intunecoasa, insorita) asa va fi firea si sufletul persoanei respective in acel an. Un alt obicei sustine ca noul an va fi similar cu baba aleasa de fiecare. O "baba" senina, calduroasa si luminoasa va aduce celui ce a ales-o un an bun plin de implinii si un suflet curat. Dimpotriva, o baba mohorata, urata si ploioasa va aduce un an rau si o inima inghetata.

Obiceiuri de Martisor

Obiceiul martisorului, simbol ancestral al unui vechi scenariu de innoire a timpului in pragul primaverii, este legat, conform traditiei, de momentul mortii si nasterii simbolice a unei zeitati feminine autohtone - Baba Dochia.

Martisor este si denumirea populara a lunii martie, luna inceputului de an agrar.

Obiceiul martisorului s-a pastrat pana in zilele noastre dar nu la cotele sensibilitatii de alta data.

In credinta populara martisorul simbolizeaza funia anului care aduna, prin impletirea celor doua fire, cele 365 de zile calendaristice. Culorile alb si rosu reprezinta cele doua anotimpuri opuse, iarna si vara, in vechile societati traditionale fiind cunoscute doar aceste doua anotimpuri de baza, primavara si toamna fiind considerate a fi doar anotimpuri de trecere.

Conform credintelor bucovinene, martisorul este firul zilelor din an tors de Baba Dochia in timp ce urca cu oile pe munte, asemanator firului vietii omului tors la nastere de catre ursitoare. Culoarea alba reprezinta frigul iernii ce se incheia iar cea rosie caldura verii ce urma in mod firesc in calendar.

Semnificatia martisorului s-a diminuat odata cu trecerea anilor. In trecut, el era confectionat de catre mame, care adaugau la snurul bicolor, impletit din fire de lana (stramatura), cate o moneda de argint sau chiar de aur si-l legau la mana copiilor in dimineata zilei de 1 martie, inainte de rasaritul soarelui.

Se credea ca, in felul acesta, copiii erau aparati de rele si de boli si ca aveau sa fie sanatosi, precum argintul, si rosii la fata, precum culoarea rosie din snur.

Fetele isi atarnau firul impletit la gat, in credinta ca nu vor fi fie arse de soare peste vara, conform zicalei: "Cine poarta martisoare / Nu va fi parlit de soare".

In comunitatile traditionale bucovinene fetele ofereau cu multa bucurie martisorul, in ziua de 1 martie, flacailor din sat, obicei care s-a pastrat pana astazi.

Martisorul era purtat de catre copii timp de 12 zile sau pana la anumite sarbatori de primavara (Mucenici, Blagovistenie, Florii, Paste ), pana la inflorirea pomilor fructiferi sau a unor arbusti precum macesul.

In alte locuri, martisorul era purtat pana la sosirea pasarilor calatoare, cand era aruncat in directia de unde veneau acestea rostindu-se: "Ia-mi negretele si da-mi albetele".

In cazul in care martisorul era purtat pana la inflorirea pomilor, acesta se atarna pe crengile inflorite iar cu banul de la fir se cumpara vin rosu, paine si cas proaspat pentru ca purtatorii, simbolului de primavara sa aiba fata alba precum casul si rumena precum vinul rosul.

Martisorul era un simbol purtat cu multa demnitate si chiar solemnitate de catre membrii societatii traditionale, care evitau orice comportament necivilizat in perioada in care martisorul le impodobea imbracamintea.

Martisoarele din zilele noastre sunt confectionate manual sau sunt procurate din magazine, fiind compuse tot din doua fire alb-rosii, impletite din matase, la care se agata mici pandantive artizanale, care ar simboliza norocul, sanatatea, iubirea etc, obiceiul pierzandu-si mult din semnificatiile initiale.

vineri, februarie 25, 2011

Danseaza salsa in Galati





CURSURI DE DANS LATINO
SALSA
BACHATA
MERENGUE
RUEDA DE CASINO
TANGO ARGENTINIAN
DANSURI DE GRUP (sincron)
VALSUL MIRILOR (valsul miresei)
DANSURI POPULARE ROMANESTI

INSCRIERI
--------------------------------------------------------------------------------
BUCURESTI - GALATI - BRAILA - PLOIESTI
- 100 lei / luna / persoana

- 90 lei /luna / elevi / studenti


OFERTA SPECIALA (in derulare)
--------------------------------------------------------------------------------
GALATI, BRAILA, PLOIESTI
- 80 lei / luna / persoana
- 70 lei / luna / elevi / studenti


INSCRIE 3 PRIETENI IAR TU VEI PRIMI CURSUL DE DANS
O LUNA DE ZILE CU TITLUL GRATUIT !!!
Cursurile sunt structurate pe varste (copii, adulti), cat si in functie de nivel (initiere, intermediari, performanta).

CURSURI DE INITIERE
Va puteti inscrie oricand.
Nu exista durata limitata a cursurilor, perioada de inscrieri, preselectie sau limite de varsta.

Programul se doreste a fi accesibil oricarui tip de orar.
Trecerea de la o grupa la alta se face de catre instructorul/antrenorul dvs.
Nu exista perioada limitata a cursului, putandu-se opta pentru un nivel de initiere, mediu,sau de performanta (avansati).

Balta Corod Galati

Localizare: Corod - Galati

Prezentare
Este superba si are si peste mult. Predomina caras la palma dar si crap, biban si obleti la palma. Pentru caras merge super bine la undita. Alte informatii utile: acces foarte bun si pe vreme nefavorabila. Se poate pescui cu oricate scule se doreste.

Facilitati

Descriere acces
Din Tecuci se urmeaza drumul spre Matca. Intre Matca si Corod se vede pe partea dreapta un baraj si apoi balta

Permis de pescuit fara

Detalii Cantitate retinuta: 5 Kg
Drum de acces: asfaltat
Numar de undite: - undite
Cantitate garantata: - Kg
Numar de lansete: - lansete

Tarife pescuit
Pescuit ziua: 30.00 lei / 12 h

Specii de pesti
Crap Caras Oblete

joi, februarie 24, 2011

Iubeste autentic RoMaNeStE!

La 24 februarie, in ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Aflarea capului Sf. Ioan Botezatorul, spiritualitatea populara consemneaza ziua lui Dragobete, zeu al tineretii in Panteonul autohton, patron al dragostei si al bunei dispozitii.

Dragobete era ziua cand fetele si baietii se imbracau in haine de sarbatoare si, daca timpul era frumos, porneau in grupuri prin lunci si paduri, cantand si cautand primele flori de primavara. Fetele strangeau in aceasta zi ghiocei, viorele si tamaioase, pe care le puneau la icoane, pentru a le pastra pana la Sanziene, cand le aruncau in apele curgatoare. Daca, intamplator, se nimerea sa gaseasca si fragi infloriti, florile acestora erau adunate in buchete ce se puneau, mai apoi, in lautoarea fetelor, in timp ce se rosteau cuvintele: "Floride fraga/Din luna lui Faur/La toata lumea sa fiu draga / Uraciunile sa le desparti".

In dimineata zilei de Dragobete fetele si femeile tinere strangeau zapada proaspata, o topeau si se spalau cu apa astfel obtinuta pe cap, crezand ca vor avea parul si tenul placute admiratorilor.

De obicei, tinerii, fete si baieti, se adunau mai multi la o casa, pentru a-si "face de Dragobete", fiind convinsi ca, in felul acesta, vor fi indragostiti intregul an, pana la viitorul Dragobete. Aceasta intalnire se transforma, adesea, intr-o adevarata petrecere, cu mancare si bautura. De multe ori baietii mergeau in satele vecine, chiuind si cantand peste dealuri, pentru a participa acolo la sarbatoarea Dragobetelui.

Dragobetele trebuia tinut cu orice pret: Daca nu se facea cumva Dragobetele, se credea ca tinerii nu se vor indragosti in anul care urma. In plus, un semn rau era daca o fata sau un baiat nu intalneau la Dragobete macar un reprezentant al sexului opus, opinia generala fiind ca, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiti, iar daca o fata iesea impreuna cu un baiat si nu se sarutau se credea despre ei ca nu se vor mai iubi in acel an.
Etimologia cuvantului Dragobete

Una din ipoteze este ca Dragobete ar putea proveni din slava veche: dragu biti - a fi drag. O alta ipoteza spune ca numele provine din cuvintele dacice trago - tap si bete - picioare (pedes, in latina). Pierzandu-se limba daca, trago a devenit drago, iar pede - bete (cum se numesc cingatoriile inguste, fasiile tesute). Tapul simbolizeaza puterea de procreare, forta vitala, fecunditatea.

Comerciantii din Romania s-au gandit la aceasta zi autentica RoMaNeAsCa cu promotii care mai de care.
Iata cateva exemple :
- Magazinele Real au discount de 20% la orice masina de spalat sau frigider cumparat azi.
- Magazinele Takko din Galeriile Real au promotii de pana la 50% la toate sortimentele de haine, lenjerie intima, bijuterii din magazin. Promotia dureaza pana pe 27 februarie.
- Vino in Galeriile Real cu perechea si te vei casatori de proba. Doar azi !!!
- In perioada 21 – 24 februarie, Plafar si Europa FM te invita sa iubesti in stil neaos romaneste!
Trimite un SMS la 0728.111.222, numar cu tarif normal, cu textul "EUROPA FM DRAGOBETE". Vei avea ocazia sa asculti si sa dedici persoanei iubite melodia voastra preferata.
In plus, poti castiga un cos cu produse bio si naturale oferite de Plafar.

Dupa asa oferte, ce mai astepti ??!!! Iubeste autentic romaneste!!

Balta Lozova Galati

Localizare: Branistea - Galati
Telefon: 0744776845
Mobil: 0744776845
Email:
Web: www.baltalozovagl.go.ro
Contact:
Vorbesc: romana

Prezentare
Balta Lozova este o amenajare piscicola unde se practica pescuitul industrial, insa incepand cu anul 2007 a fost introdusa in circuitul de agrement pentru pescuit sportiv.Astfel se poate spune ca Balta Lozova constituie cea mai noua oferta in materie de pescuit sportiv atat pentru pescarii amatori cat si pentru pescarii profesionisti, aceasta fiind populata anual cu puiet, in prezent existand exemplare de crap cu greutatea pana la 30 kg. De precizat ca Balta Lozova este o crescatorie de crap tipica, pe fundul acesteia existand un strat consistent de mal si avand o adancime maxima de 2,5 m, conditii ce asigura o dezvoltare optima a acestei specii de peste. Cadrul natural este unul specific luciul de apa ce se intinde pe o suprafata de 150 ha oferindu-va momente de neuitat intr-un peisaj feeric, panorama din momentul rasaritului soarelui fiind o imagine pe care nu o veti uita prea curand.

Regulament
-Taxa este de 100 lei/pescar sau 600 euro abonament pentru intreg sezonul

-Este interzis ca insotitorii sa practice pescuitul exceptie facand persoanele de sex feminin si copii-12ani.

-Este permisa lansarea la apa a maxim 4 unelte/pescar cu max 2 carlige fiecare(undite si/sau lansete)

-Pescarul are obligatia de a elibera in apa exemplarele capturate care nu au o greutate mai mare de 500g

-Cantitatea maxima de peste ce poate fi retinuta este de 5kg/pescar.

-Pescuitul este permis de la rasarit la apus

-Pescuitul se face de pe mal folosindu-se momeli naturale si artificiale. Nadirea se face de pe mal. Este interzisa plantarea sau nadirea din barcute teleghidate. Este interzis pescuitul prin metode ce intra sub incidenta Legii 192/2001

- Are regim obligatoriu intretinerea ecologica a locului de pescuit prin colectarea tuturor deseurilor si a resturilor menajere

-Este interzis accesul in apa

-Masina pe toata durata partidei de pescuit va sta in parcare

-Este interzisa perturbarea linistii

-Personalul societatii isi rezerva dreptul de a verifica capturile efectuate

-Bonul nu este transmisibil

-O data cu primirea bonului in urma achitarii taxei, pescarii vor semna pentru insusirea regulamentului

-Nerespectarea acestui regulament atrage dupa sine parasirea imediata a baltii cu eliberarea in prealabil a pestelui capturat


Facilitati
Posibilitate campare


Descriere acces
Balta Lozova este situata in jud. Galati, localitatea Branistea pe partea dreapta a DN 25 Galati – Tecuci, la 20 km de municipiul Galati. Intrarea de face din DN 25 la cca. 500 m dupa loc. Branistea

Permis de pescuit fara

Detalii Cantitate retinuta: 5 Kg
Drum de acces: asfaltat
Numar de undite: 0 undite
Cantitate garantata: 0 Kg
Numar de lansete: 4 lansete

Tarife pescuit
Pescuit ziua: 100.00 lei / 12 h

Specii de pesti
Crap Caras

Servicii anexe
Parcare

www.topbalti.ro

miercuri, februarie 23, 2011

Top balti judetul Galati


V-ati saturat sa tot aveti partide de pescuit ratate ? Vreti sa mergeti la pescuit impreuna cu alti pescari si sa aveti ce prinde ?
Iata Topul baltilor din judetul Galati:

Balta Lozova localitate: Branistea (Galati)
Corod localitate: Corod (Galati)
Lacul Movileni localitate: Movileni (Galati)
Blanzi localitate: Bratulesti (Galati)
Namoloasa localitate: Namoloasa (Galati)

Fir intins !

Funny Cats

Narcis - minunea Romaniei

Unde vrei sa traiesti ?

Chiar asa : Unde vrei sa traiesti - in liniste sau in zgomot ? Calitatea vietii este pentru tine importanta ?
Economist Intelligence Unit a celor de la The Economist a facut si anul acesta clasamentul celor mai bune orase din lume, din punctul de vedere al calitatii vietii.

TOP 10 cele mai bune orase:

1. Vancouver, Canada

2. Melbourne, Australia

3. Viena, Austria

4. Toronto, Canada

5. Calgary, Canada

6. Helsinki, Finlanda

7. Sydney, Australia

8. Perth, Australia

8. Adelaide, Australia

10. Auckland, Noua Zealanda

Cele mai "rele" orase in care poti trai sunt:

1. Harare, Zimbabwe

2. Dhaka , Banglades

3. Port Moresby, Papua Noua Guinee

4. Lagos, Nigeria

5. Algiers , Algeria

6. Karachi, Pakistan

7. Douala, Camerun

8. Tehran, Iran

9. Dakar, Senegal

10. Colombo, Sri Lanka


Un studiu publicat luna trecuta de European Heart Journalarata ca expunerea la zgomotul traficului auto creste considerabil sansele unui om de a face infarct. Iar atentionarea este valabila in special pentru cei care au trecut de varsta de 65 de ani.
Bucurestiul este cel mai poluat oras din punct de vedere al zgomotului.

Blocurile cu iesire la bulevarde si apartamentele de la etajele inferioare sunt cele mai expuse. Orasul din Romania cu cea mai mare pondere din populatie expusa la poluarea fonica este Bucurestiul, conform datelor centralizate la nivel european.
Calculul poluarii fonice are la baza raportul dintre numarul de locuitori dintr-un oras expusi la un nivel de zgomot de peste 55 db(A) si numarul total de locuitori ai orasului, inmultit cu 100. „La nivel national, in toate orasele cu peste 250.000 de locuitori, avem aproximativ 2.900.000 de persoane expuse la zgomot peste limita prevazuta in standardele de auditare, ceea ce inseamna ca pentru mai mult de 60% din populatie calitatea vietii este afectata considerabil de poluarea fonica”, declara Bogdan Lazarovici, director executiv Enviro Consult, cel mai important auditor roman in domeniul masurariilor acustice.
Conform datelor furnizate de catre tara noastra forurilor europene, topul celor mai poluate orase din Romania arata astfel:

1. Bucuresti – 85% din populatie afectata

2. Constanta – 76% din populatie afectata

3. Cluj-Napoca – 64% din populatie afectata

4. Brasov, Ploiesti – 61% din populatie afectata

5. Galati – 55% din populatie afectata

6. Timisoara – 49% din populatie afectata

La polul opus topului de mai sus, cel mai linistit oras este Iasi, cu doar 16% din populatie afectata de zgomot.

Valorile limita din timpul zilei, acceptate de legislatia in vigoare in Romania, pentru zonele rezidentiale, sunt pana in 50 db(A).
Din 2012 nivelul zgomotului trebuie sa coboare sub 65 de decibeli pe timpul zilei, potrivit unei directive europene. Specialistii spun ca vocea unei persoane care vorbeste langa dumneavoastra, fara sa tipe, nu trece de 60 de decibeli.

www.stirileprotv.ro

duminică, februarie 20, 2011

Festival Venetia - start

























Daca romanii au Martisorul , deschizatorul unui nou anotimp, primavara, italienii, mai bine zis venetienii au Festivalul Venetian .
Istoria acestui festival incepe undeva in anul 1094, cand dogele Venetiei, Vitale Faliero l-a mentionat pentru prima oara intr-un document oficial.
S-au scris multe cronici despre petreceri interzise, masti... insa a atins un apogeu in secolul XVIII, dar a fost interzis si de Mussolini.
In anul 1979 un grup tanar de venetieni s-au hotarat sa reinvie acest festival si de atunci este arhicunoscut in toata lumea.
Pe net acum gasesti si magazine virtuale unde iti poti comanda masca (in caz ca nu ajungi acolo ).
Dar iata si niste oferte pentru acest an :

01-05martie/ 4 nopti

BILETE DE AVION: Timisoara-Venetia Treviso-Timisoara 01-05.martie

130 Eur/ 2 pers

CAZARE:
VILLA PATRIARCA 3*, Mirano: 200 EUR/2 pers/ 4 NOPTI CU MIC DEJUN hotelul are si parcare

CASA SANT ANDREA 2*, Insula Venetia: 430 Eur/2 pers/ 4 nopti cu mic dejun

SAN GIORGIO 3*, Insula Venetia: 465 Eur/2 pers/ 4 nopti cu mic dejun
www.simbotours.ro

ZILELE CULTURII GERMANE LA GALAŢI

Program manifestari

Luni, 21 februarie

Locatie: Biblioteca Judeteana V.A. Urechia Galati

Ora: 17.30

Deschiderea Zilelor culturii germane la Galati

- Cuvant de deschidere Catalin Negoita – director executiv Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Galati
- Cuvant Ilie Zanfir – director Biblioteca V.A. Urechia Galati

- Cuvant primar Dumitru Nicolae/viceprimar Nicusor Ciumacenco

- Cuvant lector univ. dr. Mihaela Carnu – director filiala Galati a Centrului Cultural German Goethe

Ora: 18.00

- Prezentare film Good-bye, Lenin! – prezentarea va fi facuta de catre Gabriel Chifu – director general Express Tv

- Proiectie film

Marti, 22 februarie

- Locatie: Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

Ora: 19.00

- Piesa de teatru: Moartea unui boxer – trupa Atelierului Tatarasi Iasi

Miercuri, 23 februarie

- Locatie: Biblioteca Judeteana V.A. Urechia

- Ora: 18.00

- Prezentare film Panglica Alba - prezentare facuta de Gabriel Chifu

- Proiectie film

Joi 24 februarie

- Locatie: Muzeul de Arta Vizuala

- Ora: 18.00

- Prezentare film – Anii de belsug au apus – Gabriel Chifu

- Proiectie film

Vineri, 25 februarie

- Locatie: Teatrul Muzical Nae Leonard

Ora: 19.00

- Concert simfonic cu orchestra Liber artis - Iasi

Sambata, 26 februarie

- Locatie: Muzeul de Arta Vizuala Galati

Ora: 18.00

- Prezentare film Im Juli – Gabi Chifu

- Proiectie film

Duminica, 27 februarie

- Locatie: Muzeul de Arta Vizuala

Ora: 18.00

- Cuvant inchidere Zilele culturii germane la Galati – Catalin Negoita – director executiv DJCPN Galati

- Prezentare film Experimentul - Gabriel Chifu

- Proiectie film

Evenimentele sunt organizate in colaborare cu:

- Primaria Municipiului Galati

- Teatrul Muzical Nae Leonard

- Teatrul Dramatic Fani Tardini

- Biblioteca Judeteana V.A. Urechia

- Muzeul de Arta Vizuala

- Centrul Cultural Dunarea de Jos

Parteneri media:



Viata Libera

Pro Tv Galati

Tv Galati

Pro Fm Lider Fm

Monitorul de Galati

R tv Galati

Adevarul de seara

Vox tv

Impartial

Express tv



Documente ataşate
» Afis - Filme Germane
» Afis general

Martisoare handmade by Raluca Gorodea

Raluca Gorodea s-a aliniat unor stravechi obiceiuri de martisor, simbol ancestral al unui vechi scenariu de reinnoire a timpului in pragul primaverii, si a ales sa va impartaseasca din iscusinta celor doua manute ale sale.
Iata produsele finale care sunt facute din ceramica, apoi pictate, inramate sau magnetate, dupa care infoliate.
Martisoarele variaza ca pret intre 2 lei si 15 lei. Poate onora si comenzi mai mari.









joi, februarie 17, 2011

Trucuri de seductie ce nu dau gres



Moda & Frumusete

De la ingrijirea pielii pana la nimicurile dulci pe care i le soptesti la ureche, succesul seductiei depinde de o varietate larga de factori. Daca ai pus ochii pe un barbat si nu vrei sa-l lasi sa-ti scape, citeste mai departe...


Rochia perfecta

Mai putin nu inseamna intotdeauna mai mult, cand e vorba de tinuta, deci lasa putin si imaginatiei. Pana la urma, vrei sa starnesti mai mult in el decat libidoul si dorinta de a te avea pentru o noapte.

Din priviri

Contactul vizual e imperativ cand vine vorba de seductie, dar limiteaza-l la cateva priviri scurte si un zambet. Daca il vei privi prea insistent se va simti urmarit, in timp ce o privire rapida, completata de un zambet seducator ii va starni instant interesul.

Joaca-te cu parul

Felul in care o femeie se joaca cu parul are un cuvant de spus asupra sex appeal-ului si capacitatii ei de a seduce. Joaca cu parul spune ‘flirtez cu tine’ - atunci cand iti dai parul dupa urechi ii spui ca esti deschisa si sincera, insa daca ai obiceiul sa-ti tragi parul peste fata atunci cand te joci, ar fi bine sa te opresti – acest gest ii transmite ca ai ceva de ascuns sau esti foarte timida.

Hormonii seductiei

Hormonii seductiei se afla la un maxim in jurul ovulatiei, iar rezultatul lor este un miros natural a femeii care o ajuta sa atraga un partener. Deci, daca te intrebi cand ar fi cel mai bun moment pentru a face pasul catre barmanul ala dupa care ti s-au aprins calcaiele, programeaza o iesire in oras cam pe la mijlocul ciclului menstrual. Totusi, daca intentionezi sa duci lucrurile mai departe, nu uita de prezervativ, din moment ce acum esti si cea mai fertila.

Oglinda oglinjoara

Inconstient, atunci cand intalnim o persoana care ne seamana intr-o anumita masura, simtim ca exista o legatura intre noi. Raportat la limbajul corpului, daca actinile tale corespund actiunilor lui, o mana invizibila il va atrage spre tine. Nu exagera insa, papagalii nu sunt tocmai seducatori. Incearca, spre exemplu, daca se apleaca spre tine sa te apleci si tu, daca bea din pahar, ia si tu o inghititura… nu de fiecare data totusi.

Seductie tantrica

In Tantra, se spune ca atunci cand ii sugi buza partenerului, instant este transmis un semnal pe caile energetice catre chakra sexului, aflata la baza coloanei vertebrale. Fie ca esti adepta filosofiei orientale sau nu, nu pierzi nimic daca incerci.

Autor: LonaH
@adpres

Dan Puric la Confesiuni

Confesiuni Dan Puric

Vezi mai multe video din cultura

miercuri, februarie 16, 2011

Impactul cuvintelor

Acum doua saptamani am aflat ca am un chist ovarian (mai vechi ce-i drept!), insa dimensiunile sale erau altele si trebuia neaparat operat.
Mi-am anuntat superiorii, cativa colegi, vestea s-a dus repede. Ce m-a frapat insa a fost reactia fiecaruia in parte. Unii m-au compatimit, altii m-au incurajat, altii m-au socat!
M-au socat prin franchetea cu care si-au expus parerea (de nespecialist!), fara insa a se gandi la ce repercursiuni pot avea doua cuvinte simple.
O colega mi-a spus: "Pai stiti ca nu veti mai avea copii!"
O femeie de varsta mea, fara copii si labila psihic si-ar fi pus capat zilelor!!!!!
Impactul acelor cuvinte a avut poate un efect invers. M-au determinat sa caut alte pareri medicale la specialisti pentru problema mea, sa nu ma las batuta si influentata de nepriceperea unor oameni, ca sa nu mai zic de o imaturitate in gandire si o neresponsabilizare a ceea ce ne iese de cele mai multe ori pe gura!
Asa ca rugamintea mea catre voi e - cand spuneti ceva cuiva, ganditi-va la ce urmari pot avea cele spuse. Pot duce la un sfarsit tragic !

miercuri, februarie 02, 2011

Ce se spune si ce se intelege

Au trecut abia 30 de ani de cand ma chinui (unii ar putea zice ca muncesc) de cand incerc sa ameliorez comunicarea intre oameni.
Jacques Salome zicea in cartea sa "Ce ar fi daca ne-am inventa propria viata?" - "Adevarat, este foarte stimulant, dar si foarte obositor sa insisti fara incetare asupra atitudinilor, obiceiurilor de relatie si de trai in comun dintre oameni, care contin toate capcanele si toate amagirile lipsei de comunicare aflate la originea neintelegerilor si violentelor care strabat lumea. Sa propui unora si altora sa "puna in comun" (este sensul cuvantului comunicare), cu ajutorul catorva reguli de igiena relationala, sa inviti la un mai mare respect, sa indraznesti sa te definesti, sa poti sa-ti spui ideile, sa-ti impartasesti experientele de viata, sa-ti exprimi liber sentimentele sau sa-ti impartasesti trairile intr-o reciprocitate posibila, mi se pare ca este o miza importanta intr-o viata de om..."
Tot autorul da si un exemplu magnific (care m-a uimit si amuzat cumplit!):
"S-a intamplat ca marea actrita Emmanuelle Beart sa afirme, in diferite interviuri care prezentau ultimul ei film, ca LE COURAGE D'ETRE SOI {Curajul de a fi tu insuti}, una dintre ultimele mele lucrari, este cartea ei de capatai. Astfel, la diferite ocazii (saloane de carti si altele) mai multe cititoare au venit la mine, foarte surazatoare:"As vrea ultima carte a lui Emmanuelle Beart in care vorbeste despre dumneavoastra!" Frumos mesajul de deformare a mesajului si a deturnarii intentiei".

Restul e...savoare !