vineri, octombrie 19, 2012

Somon la grill cu garnitura de cartofi natur si sos tzatziki

Mocanu Sebastian ne ofera o reteta Somon la grill cu garnitura de cartofi natur si sos tzatziki Doua portii Ingrediente : 2 bucati file somon Sare Piper Marar uscat Lamaie Ulei de masline Cartofi Unt Patrunjel proaspat Castraveti Smantana Ardei chili Oregano proaspat Mod de preparare: Somon: se cresteaza somonul apr. 1 cm adancime, din loc in loc. Se asezoneaza cu sare, piper, marar uscat, coaja de lamaie si ulei de masline. Se maseaza fileurile avand grija sa introducem mirodeniile si in crestaturile pe care le-am facut in peste. Se presara sare si ulei pe masa de lucru, apoi asezam pestele peste sare si-l rotim usor. Se incinge bine tigaia grill la flacara mare timp de 3-4 minute. Se aseaza pestele in tigaie cu pielea in jos. Se va gati pana cand pielea devine crocanta si aurie apoi se intoarce invers. Nota: 75% din timpul de preparare, pestele va fi asezat cu partea cu piele in jos. Dupa ce scoatem pestele in farfurie, cu ajutorul unui cutit indepartam pielea si o rumenim in tigaie si pe partea cealalta timp de apr. jumatate de minut. O rupem si o asezam frumos peste peste. Sosul tzatziki: Se pune smantana intr-un castron peste care asezam castravetii fara coaja taiati cubulete, oregano tocat, ardei chili tocat, zeama de la jumatate de lamaie, sare si putin ulei de masline. Se amesteca si se monteaza totul in farfurie, inclusiv cartofii natur. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu