marți, iulie 27, 2010

Obiceiuri schimbate

Invazia romanilor in Itali, Spania, SUA, Marea Britanie, etc a adus cu sine multi euro tarii romane dar si multa uitare. Cel putin asa mi se pare mie. Si ma refer aici la multe cazuri de prieteni, rude care au uitat de unele obiceiuri romanesti dar mai ales de unde au plecat si de langa cine au plecat !
Rar mai suna pe la neamurile din Romania, ca sa nu mai zic de prieteni, sau atunci cand vin in vizita "nu au timp" sa viziteze toate rubedeniile si toti prietenii.
Am mai observat de asemenea, ca au unele obiceiuri schimbate, de genul "nu mai mananc usturoi, ca italienii nu mananca usturoi", "nu mai fac/mananc/beau/etc. ca X popor nu face asa ..." ... si exemplele pot continua.
Nu zice nimeni sa nu invatam un lucru bun de la orice om, indiferent de nationalitatea lui, insa hai sa ne gandim de 2 ori inainte de unde am plecat!!!!
Va multumesc.

2 comentarii:

  1. sugestiv pentru ce spui tu este Raducioiu, caruia i se impiedica limba in gura cand vorbea in Romaneste si se ajuta si de cateva cuvinte din limba tarii unde juca fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  2. majoritatea fotbalistilor care au jucat in "afara" sufera de boala asta....

    RăspundețiȘtergere