marți, august 28, 2012

Despre colicile bebelusului

Sa fii gravida e minunat, sa nasti e o experienta de neuitat, sa fii mama e greu dar si interesant in acelasi timp.
Te trezesti intr-o lume din care nu faci parte, nici tu , nici bebe, insa te stradui sa inveti sa faci totul cat mai bine pentru amandoi.
Una din problemele majore cu care te confrunti ca mama sunt colicile bebelusului. Majoritatea studiilor arata ca durerile de burta ale bebelusului apar datorita nematurarii sistemului digestiv.
Copilul meu a avut colici si as vrea sa impartasesc solutii prin care putem ameliora durerile micutului.
In maternitate asistentele de la pavilionul pentru nou-nascuti m-au invatat ca atunci cand il doare burtica pe micut sa ii pun pe o bucatica de vata spirt, dar atentie, nu direct pe piele. Se stie ca micutii au pielea foarte sensibila. Puneti vata pe body si trageti pe deasupra pantalonii. Incercati, deasemenea, sa il inveliti cu o paturica pentru a se incalzi. Astfel va adormi si se va linisti.
O alta solutie pot fi siropurile anticolici precum : Espumisan, Bonisan, Infacol si Grippe.
Intreband si alti parinti despre metode de combatere a colicilor am mai aflat ca sunt niste samburi de cires la DM la pretul de 25 ron/saculet. Samburii se incalzesc in cuptorul cu microunde si se pun pe burtica bebelusului, dar atentie, nu direct pe pielea lor. Puteti inveli saculetul intr-un scutec si sa il aplicati pe burtica micutului.
Incercati, deasemenea, sa calcati cu fierul de calcat un scutec si sa il puneti cald pe burtica copilului. Astfel se va mai linisti.
Unele carti spun ca trec colicile cand il pui pe micut la san sau cand ii pui mana pe burtica. Alte carti zic ca punerea la san e o falsa impresie de ameliorare a colicilor pentru ca micutul doreste sa suga in continuu.
O alta metoda de potolire a colicilor, conform cartilor, este masarea burticii in sensul acelor de ceasornic.
Studiile arata ca dispar colicile dupa trei sau patru luni de viata. Trebuie sa avem in vedere ca toate aceste lucruri difera de la copil la copil.
Mamici, concluzia mea este sa incercati toate metodele de calmare a colicilor, multa rabdare pentru a observa care se adapteaza cel mai bine bebelusului dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu