vineri, martie 18, 2011

Retete de post: Fasole batuta cu acritura


Ingrediente:
-fasole uscata (cantitatile sunt in functie de cat de multa fasole doriti sa pregatiti)
-ulei
-usturoi
-ceapa
-sos de tomate
-cimbru
-sare, piper
Se aleg fasolele, se spala si se pun la fiert. Dupa ce au dat in clocot de 2-3ori si am schimbat apa, le scurgem intr-un vas si incepem sa le pasam (ca la piure). Dupa ce le-am zdrobit putin cate putin, adaugam cate putin ulei ca fasolele sa ajunga ca o pasta, apoi adaugam usturoiul pisat si il vom incorpora in compozitia de fasole. Nu puneti mult ulei din prima ca sa nu fie prea gretoase! Oricum ceapa pe care o veti cali separat va avea si ea ulei !
Separat calesti ceapa in putin ulei, o lasi sa se rumeneasca, adaugi sosul de rosii, sare si piper dupa gust, cimbru, o foaie de dafin si lasi sa dea intr-un clocot. Eu adaug o ceasca de apa sa fie mai fluid cand o pun peste fasole, in farfurie.
Pont: Fasolele batute merg foarte bine cu acritura: muraturi, gogosari, castraveti murati.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu